Sminktetovalas

Ez a blog azoknak szól akik már eldöntötték, hogy szeretnének sminktetoválást de még nem tudják hol csináltassák, még kacérkodnak a gondolattal vagy már van nekik és megosztanák a tapasztalataikat másokkal is..

Küldj Te is megjegyzést!

Ez a blog akkor tölti be a szerepét ha minnél többen vetünk fel a sminkel, sminktetoválással kapcsolatban új témákat. Ezúton bátoritalak Téged erre. Jó blogolást kívánok! Hívd meg a barátnődet is a blogba.

Mi alapján válasszunk sminktetováló szakembert?

2008.03.12. 19:13 erika pilát

Biztos gondolkodtál már azon, hogy szeretnél sminktetoválást, mert ritka a szemöldököd, színtelennek láttad az ajkad
vagy csak azért, mert untad már, hogy minden reggel értékes időd megy el a sminkelésre, ami vagy jól sikerül vagy nem. Arról nem beszélve, hogy napközben korrigálni kell, mert elkenődik vagy étkezés után a szájkontúrnak a fele sem marad meg.
Ha esetleg eljutunk odáig, hogy a tetoválás mellett döntünk, nagy valószínűséggel még aznap szembetalálkozunk egy szörnyen sikerült sminktetoválással és egy időre félre tesszük a dolgot. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogyan válasszunk megfelelő szakembert?
Ha a barátnőnknek jól sikerült a tetoválása, akkor nyilván könnyebb dolgunk van, de arra az esetre, ha nem kapnánk ilyen ajánlást, íme néhány szempont a választáshoz:

Talán furcsán hangzik egy sminktetováló szájából az, hogy ne az ár legyen az elsődleges szempont, de hadd világítsam meg miért. Ha valaki áron alul dolgozik, annak általában nagyon alacsony az anyag költsége (festékek, tűkészlet, érzéstelenítő stb.). Ezzel önmagában nincs gond, viszont az alacsonyabb áru segédanyagok mindíg alacsonyabb minőséget tükröznek.

Egy olcsóbb tetováló gépnek 3-4 száz forintba kerül a tűkészlete. Erről azért érdemes tudni, mert egy ilyennel még egy felkészült szakember sem tud igazán szépen dolgozni, hiszen a tű oldalirányba is "kimozoghat" és így nem tud pontosan végig haladni a szájkontúron.

Az olcsóbb festékek minősége is tükrözheti az árat. Ezek a festékek módosulhatnak a bőrben és a szemöldökünk 1-2 év mulva nem halvány barna lesz, hanem halvány bordó, esetleg pirosas, arról nem is beszélve, hogy foltosan kopnak.

Ha személyesen találkozunk a szakemberrel, érdemes megnézni, hogy van-e sminktetoválása. Ha igen, kérdezzük meg hogy, hol csinálták. Ha saját maga és még szép is, akkor jó helyen vagyunk. Ha más, akkor érdemes ellátogatni hozzá is.

Egy jó szakember több szempontot vesz figyelembe a festékszín kiválasztásánál. Többek között azt, hogy milyen típusu a vendég bőre, vannak-e májfoltjai, van-e ősz hajszála, ha igen mennyi stb. Ezek figyelmen kívül hagyásával tényleg szörnyű dolgok tudnak az arcunkba kerülni.
Amennyiben prospektusból választanak színt az arcunkra, a bőr jellegzetességeit figyelmen kívül hagyva, akkor tudhatjuk: itt az ideje gyorsan elhagyni a helyszínt.

A sminktetoválás arra való, hogy az előnyös vonásokat előhozza vagy megerősítse a már meglévőket. Akkor jó, ha nem is igazán látszik. Gondolok itt a szálas technikával készült szemöldökre, amikor a meglévő, de hiányos szőrszálakat "pótoljuk".
Érdemes tehát gondosan körbejárni a lehetőségeket, hogy megtaláljuk az igényeinknek megfelelőt. Ha bármi kérdésed lenne a témával kapcsolatban, kérlek keress meg, és igyekezni fogok legjobb tudásom szerint válaszolni.

Pilát Erika
www.sminktetovalasok.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sminktetovalas.blog.hu/api/trackback/id/tr40378275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása